Категории

Най-четени

Ревност
От Марина Стойчовска, 09 Ноември, 2009

Какво чувство в ревността? Дали е чувство, породено от голяма обич или пък от егоизъм?

Еднакви или различни трябва да са партньорите в една връзка
От Марина Стойчовска, 10 Ноември, 2009

Съществуват най-различни мнения по въпроса. Някои хора казват, че за да има стабилна връзка е необходимо двам...

Коментари

Блог
Ревност
От Марина Стойчовска | 09 Ноември, 2009 | Чувства
4 Коментара   |   Споделяне

Какво чувство e ревността? Дали е чувство, породено от голяма обич или пък от егоизъм?

Ревността се проявява по ралични начини. Има хора, които изпитват ревност само заради професионални отношения, които партньорът им поддържа с някой от другия пол. Има мъже, които ревнуват приятелките си, когато са облечени с къса пола. Има жени, които ревнуват приятелите си, защото са обелязали, че Анджелина Джоли е красива жена (всеизвестен факт). Тоест, причините за ревността може да са най-незначителни.

Проявите на ревността може да са много различни в зависимост как се е научил човек да изразява емоциите си и дали има културата въобще да го прави. Когато ревнуват някои хора крещят, заповядват и обвиняват. Други тъжат и леят сълзи. Трети се молят. Четвърти не казват нищо и таят ревността и обидата, дори да има явен флирт. т.е. някои  хора са толеранти на ревност, а други-съвсем не.

Ние от Агенция „Гара за двама“ мислим, че ревността е чувство, което затормозява една връзка. Някои хора казват, че им е приятно да малко да ги ревнуват, но не означава ли това, че просто им липсва внимание со страна на любимия човек? Ревността не е свъезана неизменно с любовта, защото може да ревнува и човек, който не обича, а от егоестични чувстава не желае другия да има друг партньор.

Ревността е усещане и страх, че другият може да изчезне, да препочете друг партьор, да намери човек, който е по-стойностен и да се спре на него, т.е. Това е една неувереност, в собствената стойност и значимост в очите на другия, така че той да бъде задържан.

Коментари

Живко on Mar, 2014
at 2:37 pm
Ревността е като една врата - ако ти прекалено често я отваряш и търсиш някой зад нея, все някога ще намериш. А ако има някой зад вратата и другия я отвори, нищо не можеш да направиш . Така че и двамата най-добре я дръжте затворена !
каню on Sep, 2010
at 7:00 pm
да ревнуваш значи да бичаш. но да ревнуваш без причина е болест. прябва да вярваш в другия.изчезнели вярата тежко ти. винаги някои търси различното.едо приятелство неозначава флирт
katy on Jan, 2010
at 2:52 pm
Зависи как си показвал ревността си. Човек има нужда и от лично пространоство. Като е с някой, не еказано, че трябва да е само с него и да зареже целия си останал живот. Така че ако ти си й вдигал скандали, когато тя е искала да се види с приятлка, то си е направо обсебване.
Васил on Dec, 2009
at 12:32 pm
Бившата ми приятелка все ме обвиняваше, че ревнувам. А аз не ревнувах. Чудя се защо така се получи. Даже понякога се замислям дали не се разделихме заради това. Тя казваше, че съм я ограничавал, но аз просто исках да прекарваме повече време заедно. Нали двама души затова са заедно, за да се виждат и да си прекарват времето заедно. Все още се чудя къде беше проблемът при нас.

Напишете коментар

Вашето Име
Вашият E-mail
Вашият коментар