Категории

Най-четени

Ревност
От Марина Стойчовска, 09 Ноември, 2009

Какво чувство в ревността? Дали е чувство, породено от голяма обич или пък от егоизъм?

Еднакви или различни трябва да са партньорите в една връзка
От Марина Стойчовска, 10 Ноември, 2009

Съществуват най-различни мнения по въпроса. Някои хора казват, че за да има стабилна връзка е необходимо двам...

Коментари

Блог
Това казват мъжете с тялото си
От Анелиа Дудина | 09 Септември, 2014 | Отношения
0 Коментара   |   Споделяне

Той наклони към нея горната част на тялото си и я погледна в очите. Без да изрече дума дори, той всъщност и каза: „Ти ме интересуваш.” Още през 1972г. изследователи са открили, че цялостното впечатление от личността се определя в следното процентно съотношение – 55% - от езика на тялото, 38% - от гласа и едва 7% - от съдържанието на казаното. И тъй като се знае, че мъжете говорят значително по-малко, в сравнение с жените, можем да направим заключение, че при тях от още по-голямо значение е какво изразяват чрез езика на тялото си. Сигналите от жестовете, позата и изражението на лицето рядко могат да излъжат. Така че, когато той твърди: „Толкова много се радвам, че те виждам!”, но в същото време погледът му е насочен към неговия телефон, интелигентната жена знае, че той вероятно действително се радва, но не и на тяхната среща.

Да разпознаем сигналите

Със срамежливия си поглед той е спечелил интереса, а може би и любовта и към себе си. Сега той накланя леко надолу своята главата и поглежда колежката си като вярно куче – отдолу-нагоре. По този начин той демонстрира своята увереност, но също така и проявения към нея интерес. Внимание – такива мъже по природа са много нежни и лесно се привързват. После той накланя леко и раменете си напред, така че тя да почувства как би могла да се опре на него. Демонстрира и как мечтае за ситуации, в които да я защитава и/или спасява. 

Тактика за стъпка номер две

Стъпка едно е реализирана в продължение на десет минути и той я е забелязал дори преди тя да се усмихне. След това обаче той не спира да се занимава с мобилния си телефон или пуши цигара и не демонстрира интерес към нея. Това като че ли изглежда измамно. Но всъщност той разработва тактиката си за стъпка номер две. За потенциалната дама на сърцето му, това би трябвало да означава: „изчакай ме или поеми ти инициативата”. Ако прокарва често и пръстите на ръцете си през своята коса, то тогава вероятно той очаква комплимент от нейна страна за своята нова прическа – очаква тя да му каже колко добре изглежда.

Ръцете са ключът

Тук ръцете могат да бъдат негов издайник. Докато жестикулираше с дланите си, се видя, че той все още поставя някакви граници. Сега е моментът, в който чрез своя чар, тя може да провери дали това действително е така. Когато мъжът обръща дланта си надолу, това означава: „Той е страхотен, защото всичко при него е под контрол и тя може да разчита на него”. Ами ако нейният колега стиска устните си – какво означава това? Той иска да спечели време, за да измисли интересни истории, които да я впечатлят. Такива хора има вероятност да са склонни и да преувеличават понякога. Можем обаче и да кажем, че те са творчески личности и мозъкът им работи на пълни обороти, само и само, за да спечелят една жена.

Горната част на тялото

Мъжът знае какво и особено коя жена точно иска. Никоя друга част не казва толкова много за това, колкото горната част на тялото му. Защото, без значение от това как изглежда той, ако гръдният му кош е насочен към обекта на неговите желания, това означава, че той намира жената срещу себе си за изключително привлекателна. Някои мъже определено имат желание за среща с жената, но са притеснителни и нервни. Това проличава, когато непрекъснато докосват един с друг пръстите на ръцете си. Ето защо те сега трябва да се справят с това. В крайна сметка все някога техните пръсти вероятно ще се отпуснат. А ако това не се случи, то тогава вероятно жената срещу тях не е най-подходящата за тях.

И все пак не забравяйте – езикът на тялото е езикът на цялото тяло. И коя жена всъщност ще я бъде грижа за пръстите му, когато неговите очи и казват: „Разкажи ми повече!”...

Превод от чуждестранния печат

Напишете коментар

Вашето Име
Вашият E-mail
Вашият коментар